top of page

Petra Hooijmans

Mijn naam is Petra Hooijmans, ik ben geboren in 1997 en opgegroeid in regio Sittard. Na de middelbare school ben ik geneeskunde gaan sturen in Maastricht, waar ik tijdens mijn studie ook op kamers heb gewoond. Heden ben ik werkzaam als arts in opleiding tot specialist (AIOS) Klinisch Geriater in het Zuyderland Medisch Centrum. Mijn vrije tijd besteed ik het liefste samen met vrienden en familie. Verder ben ik gek op motorrijden, schaatsen en reizen. 

Toen wij negen jaar oud waren kwamen Charlotte en ik bij elkaar in het hockeyteam, met onze ouders aanmoedigend langs de zijlijn. Charlotte werd een van mijn beste vriendinnen en dat is ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Met veel verdriet hebben wij in 2011 afscheid moeten nemen van haar moeder. Toen Charlotte mij dan ook vroeg om ambassadeur van de Eline Foundation te worden twijfelde ik natuurlijk geen moment. 

De Eline Foundation zet zich in voor chronisch zieke kinderen. Vanuit mijn beroep als arts en werkzaamheden in het ziekenhuis zie ik van dichtbij de enorme impact van ziekte op het leven patiënten én hun omgeving. Met veel enthousiasme ben ik onderdeel van dit ontzettend waardevolle doel en wij zetten ons als groep vriendinnen met veel plezier in om een verschil te maken!

DSC_1086_edited.jpg
Petra Hooijmans: TeamMember
bottom of page