top of page

Petra Hooijmans

Mijn naam is Petra Hooijmans, 25 jaar oud en geboren in Sittard. Na de middelbare school heb ik geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Tijdens mijn studie heb ik hier op kamers gewoond. Heden ben ik werkzaam als arts en terug verhuisd naar Sittard. 
In mijn vrije tijd ga ik het liefst op leuke uitjes met mijn vrienden of familie. Verder hou ik van motorrijden, schaatsen en reizen. 

Toen we 9 jaar oud waren, kwamen Charlotte en ik bij elkaar in het hockeyteam, met onze ouders aanmoedigend langs de zijlijn. Zo heb ik Eline en Marco leren kennen. In de >15 jaar die verstreken zijn hebben we veel meegemaakt en zijn we nog steeds vriendinnen. Toen Charlotte mij vroeg om ambassadeur van de foundation van haar moeder te worden twijfelde ik natuurlijk geen moment. De Eline Foundation zet zich in voor chronisch zieke kinderen. Vanuit mijn beroep als arts en werkzaamheden in het ziekenhuis zie ik de enorme impact van ziekte op het leven van kinderen én hun ouders van dichtbij. Met veel enthousiasme ben ik onderdeel van dit ontzettend waardevolle doel en met deze geweldige groep vriendinnen gaan wij ons inzetten om een verschil te maken!

DSC_1086.JPG
Petra Hooijmans: TeamMember
bottom of page