top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThijs Geurten

Project speeltuin de Roetsj

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022


Speeltuin de Roetsj is een speciale speeltuin, geopend in april 2012. Door de opzet van alle toestellen is de speeltuin goed toegankelijk voor kinderen met en zonder een beperking zodat ze zich met elkaar heerlijk kunnen uitleven.


Als tweede speeltuin van Nederland kreeg de Roetsj het certificaat van N.S.G.K. dus : geschikt voor kinderen met en zonder beperking.


“Wij zijn nog steeds erg trots om te zien dat meer kinderen met een beperking en hun ouders onze Roetsj weten te vinden maar ook dat er geregeld oudere mensen, in een rolstoel van de nabij gelegen zorgtehuizen, op bezoek komen, om te genieten van een ijsje of kopje koffie en van de spelende kinderen. Kinderen voelen zich veilig, kunnen echt spelen en zich verplaatsen via de paden naar de aangepaste toestellen.”


De Roetsj heeft het voornemen om voor de opening in april een overkapping en verblijf in de speeltuin te realiseren waar vooral de kinderen die gebonden zijn aan hun rolstoel kunnen verblijven en spelen in geval van slecht weer. Deze groep kinderen worden met busjes gebracht en ook weer opgehaald en zijn daardoor kwetsbaar bij het snel veranderen van de weersomstandigheid.


Door deze aanbouw nemen we een belangrijke beperking weg in het gebruik van de speeltuin voor deze doelgroep.79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page